Hoofdinhoud

'Een andere trui, maar tóch collega’s'

Ze krijgen geen salaris van Barli, maar ze zijn toch echt collega’s. We hebben het over de medewerkers van Van der Pas Installatie & Airconditioning. Je komt ze iedere dag in onze woningfabriek tegen. We werken al jaren samen met Van der Pas. En dat gaat perfect!

“Ik denk dat we al ongeveer 15 jaar samenwerken”, vertelt Frank van der Pas. Hij is directeur van Van der Pas. “Bij Barli zijn ze goed in bouwen, wij zijn goed in het maken van installaties. Verwarming, sanitair, ventilatie, afvoeren… al die dingen. Je kunt ook zeggen: wij zijn de loodgieter van Barli.”

Frank van der Pas en Bram Janssen van onze w-installateur Van der Pas uit Uden


Bijna buren
Van der Pas verhuisde een paar jaar geleden naar Jagersveld. We zijn nu bijna buren. En dat is handig, want er werken veel Van der Pas-medewerkers bij ons. “Er zijn iedere dag minstens tien collega’s aan het werk bij Barli”, vertelt Frank. “Een binnenploeg en een buitenploeg. De meesten zijn zo ongeveer vergroeid met Barli.”

 

Niet lullen, maar poetsen
Maar waarom passen de twee bedrijven eigenlijk zo goed bij elkaar? Frank weet het antwoord. “Omdat we allebei houden van aanpakken. Niet lullen, maar poetsen. We willen samen gewoon mooie dingen maken. Maar: vaak is er niet zo veel tijd. Dus moet je van elkaar weten dat je allebei tempo kunt maken.”

 

Samen verder
Soms vragen we best veel van Van der Pas. We verwachten dat hun medewerkers alles weten over duurzaamheid. En over nieuwe technieken, zoals warmtepompen en wtw-systemen. Frank vertelt: “We hebben ruimte nodig in de huizen voor onze installaties. Barli wil zo veel mogelijk vierkante meters gebruiken als woonruimte. Logisch natuurlijk. Maar in de ruimte die overblijft, moeten wij de installaties wel kunnen aanleggen. Daarom overleggen we vaak. En als we onze mening geven, luistert Barli. Zo wordt het resultaat beter.”

 

Perfect bouwen
Samen met Van der Pas onderzoeken we hoe we onze woningtypen verder kunnen standaardiseren. “Net als in een autofabriek”, vertelt Frank. “Iedere auto van een bepaald model krijgt dezelfde motor en dezelfde onderdelen. Zoiets willen we ook met de woningen van Barli doen. Dan weten we van tevoren al welke installaties we moeten bouwen. Daardoor kunnen we sneller bouwen, én weten we zeker dat we perfect bouwen.”

 

Op naar de toekomst
Voor de toekomst hoopt Frank dat Barli en Van der Pas blijven samenwerken zoals nu. “We maken elkaar sterker. En we groeien samen. Dat is ook precies wat we willen. En als Barli klaar is voor de volgende stap? Dan zetten wij ook een stap. Samen gaan we op weg naar de toekomst!”

“Productie maken gaat altijd voor”

Jan Verhoeven, teamleider Van der Pas (Hal 4)

“Ik ben teamleider, maar noem me maar Manusje-van-alles. Ik stuur onze mensen aan in Hal 4. De samenwerking met Martijn en Thijs gaat heel goed. Heb ik vragen? Of zij? We weten elkaar altijd te vinden.”

 

“We werken hard, maar we houden ook van gezelligheid. Gelukkig kan dat bij Barli. De friet op vrijdagmiddag bijvoorbeeld. Dat ze dat doen, waarderen we erg. Een mooi moment om even ons werk los te laten. Maar wél alleen als het kan. Want als er huizen uit moeten, moeten ze eruit. Simpel. Maandagochtend of vrijdagmiddag: productie maken gaat altijd voor.”

Meer nieuws

Bekijk het overzicht
Nieuwsoverzicht