Hoofdinhoud

Een kick-start voor de wooncarrière van Karlijn

Deze zomer haalde ze haar HBO-diploma, begon ze bij haar eerste ‘echte’ baan én kreeg ze de sleutel van haar eigen stekje. Karlijn de Ruijter (24) is dolblij met haar gloednieuwe appartement aan de Belgeren in de Bossche wijk Maaspoort: “Ik heb echt geluk gehad!”

Ineens ging het super snel. Op een vrijdagochtend begin juni krijgt Karlijn min of meer uit het niets een belletje van BrabantWonen: ‘We hebben een appartement voor je, wil je dat? Je moet eigenlijk nu beslissen!’

“Ik zat heel goed bij mijn ouders, maar op een gegeven moment wordt het tijd voor je eigen plekje. Ik wilde sowieso in Den Bosch wonen en geen gedeelde studentenkamer, maar echt iets voor mezelf!” De – dan nog – studente heeft een aantal bezichtigingen bij particuliere verhuurders. Zonder succes: te duur, te oud, te hoge energiekosten. Het telefoontje van BrabantWonen komt als geroepen. Maar ja: dan moet ze wel meteen beslissen. “Ik wilde graag het appartement zien. Maar: het project was op dat moment nog niet opgeleverd. Ik mocht tóch op maandag even komen kijken. Toen was het hier nog een bouwplaats, maar ik kon wel het appartement in. Ik heb meteen ‘ja’ gezegd!”

 

Klein, maar groot genoeg
Karlijn boft: ze krijgt een appartement met groot terras toegewezen. Medio juni ontvangt ze de sleutel. “Een week later moest ik afstuderen. Dat ging even vóór natuurlijk, dus daarna ben ik pas met mijn verhuizing aan de slag gegaan.” Met hulp van vader en moeder worden razendsnel alle meubels geplaatst. Schilderen is niet nodig. Vanaf eind juni al woont ze in haar eigen appartement.

 

“Het voelde in het begin een beetje alsof ik in een B&B logeerde. Het is klein, maar het is precies wat je nodig hebt. De badkamer is prima, daar kan ik mijn wasmachine kwijt. En in mijn slaapkamer past precies een tweepersoonsbed en een grote kast. Je zou denken: wat kun je op 35m2? Nou meer dan je denkt! Je wordt er ook creatief van. Het grappige is dat iedereen het hier op een andere manier heeft ingericht. Bij de ene staat het bomvol met iedere muur een andere kleur en bij de ander is het helemaal clean en opgeruimd. Super leuk om te zien!”


Buurt
In de 44 appartementen aan de Belgeren, aan de rand van de Bossche wijk Maaspoort, wonen veelal jongeren. Het terras van Karlijn grenst aan het slingerende toegangspad tussen de twee woongebouwen. “Daardoor maak ik vaak een praatje met andere bewoners, heel gezellig. Ik voel me soms net een VVV-punt of een welkomstcomité. Ik heb veel contact met mijn buurmeisje en overbuurman. De eerste week hebben we al tot half 3 zitten borrelen!”

 

BrabantWonen heeft een van de appartementen in gebruik als kantoor. Regelmatig is er iemand van de woningcorporatie aanwezig. Ook is er een groepsapp van bewoners. “Fijn als er een keer iets is. Ik voel me ook veilig hier. De sociale controle is relatief hoog, er is altijd wel iemand.” Ook de Bossche binnenstad is nooit ver weg: “Je kunt prima op de fiets naar het centrum, maar ik pak vaak zo’n deelscooter. En er stopt hier een bus voor de deur. Ideaal!”

 

Thuiswerken
Het terras heeft niet alleen een sociale functie, Karlijn gebruikt het ook graag als werkplek. “Ik heb inmiddels een baan bij ABNAMRO in Amersfoort, maar werk veel thuis. Als het even kan ga ik buiten zitten. En binnen benut ik mijn tv als extra beeldscherm voor mijn laptop. Dat gaat prima!”

 

Het is duidelijk: Karlijn is helemaal thuis in haar nieuwe appartement. Is er dan niets om kritisch over te zijn? “Nou, ik moet alleen erg wennen aan de ventilatie tussen de badkamer en woonkamer. Die is nogal luid. Daarom zet ik gewoon de hele dag muziek op. Maar verder ben ik super tevreden. Dit is ideaal voor een starter als ik!”

BrabantWonen organiseerde samen met de Gemeente 's-Hertogenbosch een feestelijk oplevermoment van de woningen. In deze video spreken zij met bewoners: blij met hun woning, de groene binnentuin, de locatie én met elkaar.

Meer nieuws

Bekijk het overzicht
Nieuwsoverzicht