Hoofdinhoud

STEK zet volgende stap

Nadat medio 2023 de eerste bewoners neerstreken op STEK, wordt nu hard gewerkt aan de volgende stap: Fase 2! In het voorjaar van 2024 verschijnen zes nieuwe erven met in totaal 91 woningen.

STEK is een samenwerking van Zayaz en JOOST. In totaal bouwen we 200 erfwoningen verdeeld over 12 erven. Hiervan zijn er 70 van JOOST. De eerste 30 woningen van fase 1 zijn allen van Zayaz.

 

Biobased

Dat biobased iets met duurzaamheid te maken heeft dat weten de meeste mensen wel. Maar wat houdt biobased in voor de woningen van STEK? Biobased bouwen is een wijze van bouwen die gebaseerd is op de natuur. Bij de bouw wordt gebruik gemaakt van natuurlijke materialen. Zo zijn de STEK woningen ruim 50% biobased. Allereerst zijn het houtbouw woningen. Van binnen en ook een groot deel van de buitenkant is van hout. Ook in de buitenwanden en daken zit biobased materiaal. De isolatie is namelijk van houtvezel. Houtvezelisolatie wordt gemaakt van resthout van zagerijen. Het materiaal kan hergebruikt worden. Een circulair product dat zeer milieuvriendelijk en duurzaam is!

Maatschappelijke ontwikkelingen

De ontwikkeling van STEK sluit naadloos aan bij maatschappelijke trends. We zien een beweging in de samenleving waarbij mensen graag willen leven in een duurzame lokale gemeenschap die zelfvoorzienend is. Waar mensen elkaar ontmoeten en er aandacht is voor elkaar en het groen. En waar spullen kunnen worden gedeeld. De woningen in STEK komen ook tegemoet aan de wens naar meer biobased, hout, flexibel, modulair en circulair. STEK past geheel in de visie van Zayaz en JOOST. Niet iedere huurder is hetzelfde. Er bestaan verschillende woonwensen. Door nieuwe woonproducten te ontwikkelen bieden we keuze aan een manier van wonen en leven die bij iemand past.

 

Meer weten over STEK? Check www.stekindegrootewielen.nl 

Meer nieuws

Bekijk het overzicht
Nieuwsoverzicht