Hoofdinhoud

STEK: eerste erfgenoten krijgen hun sleutel

Donderdag 13 april was het zover: de eerste bewoners van STEK ontvingen de sleutel van hun duurzame woning. Voor iedereen de start van een andere manier van wonen en samen leven. Mede doordat deze 30 woningen aan erven liggen – 15 woningen aan één erf – kunnen de bewoners een hechte gemeenschap vormen. De afgelopen maanden hebben ze elkaar al leren kennen via erfsessies. De STEK'ers mogen zelf het erfhart inrichten en het groen verzorgen. En er is ruimte om activiteiten te organiseren, zowel op het erf als in het toekomstige buurthart.

Wij bouwden deze woningen, allemaal van hout en van hoogwaardige kwaliteit die voldoet aan dezelfde normen als van traditionele betonnen huizen. Volwaardige permanente bouw dus maar dan heel duurzaam en circulair. Deze woningen blijven 8 tot 15 jaar op deze locatie staan. Hierna verhuizen we ze en bewoners mogen mee. We zijn bezig met de volgende bouwfase waarin we 90 woningen plaatsen.

 

Lees het volledige bericht met reacties van bewoners op zayaz.nl

 

 

“Sociale huur? Lies ervaart in Rosmalen een enorme luxe”

 

Prominent verhaal over STEK op de voorpagina van het regiokatern van Brabants Dagblad op maandag 17 april 2023. De Bossche Lies Driessen (67) vertelt over haar nieuwe woning op STEK. Ze woont buiten met een weids uitzicht, een warmtepomp en zonnepanelen. Haar nieuwe sociale huurwoning heeft het allemaal. ‘Nooit gedacht dat ik als huurder zo kon wonen’
 
Lees hier het hele verhaal op BD.nl ófvia deze PDF

Meer nieuws

Bekijk het overzicht
Nieuwsoverzicht