Hoofdinhoud

Eervolle vermelding voor Tiny Houses Area-M!

Op vrijdag 25 november vond de uitreiking van de MDG-Architectuurprijs plaats. De driekoppige jury (Cees-Jan Pen, Lars Courage, Niels Blauwiekel) beoordeelden de inzendingen op een viertal punten: bruikbaarheid (technische aspecten), duurzaamheid (milieuaspecten, circulariteit en ecologie), schoonheid (esthetische aspecten), landschappelijke inpassing (inpassing van het gebouw en het leefklimaat in en om het gebouw) en economische waarde.   Op vrijdag 25 november vond de uitreiking van de MDG-Architectuurprijs plaats. De driekoppige jury (Cees-Jan Pen, Lars Courage, Niels Blauwiekel) beoordeelden de inzendingen op een viertal punten: bruikbaarheid (technische aspecten), duurzaamheid (milieuaspecten, circulariteit en ecologie), schoonheid (esthetische aspecten), landschappelijke inpassing (inpassing van het gebouw en het leefklimaat in en om het gebouw) en economische waarde.

Hun conclusie: moed en lef van opdrachtgevers worden beloond in toonzettende en onderscheidende architectuur. Een applaus waard! Ook over de Tiny Houses die we op Area-M voor Wonen Zuid realiseerden, waren mooie woorden te lezen in het juryrapport.

 

💬 “Een stedenbouwkundige inbreiding met prefab bouw in hybride vorm, waarbij een houten binnenzijde en een stalen buitenzijde heel duidelijk tonen dat dit bewezen toekomstperspectief heeft. De manier waarop architect en bouwer deze Tiny Houses in een circulaire, duurzame en remontabele wijze ontwierpen, gebouwd en geplaatst hebben, toont aan dat innovatie en lef goed hand in hand kunnen gaan! De Tiny Houses verdienen bijna een eigen subcategorie! Onderhoudsarm en zeer duurzaam tegen allerlei (weers)invloeden van buitenaf zullen deze heerlijk open woningen gedurende een erg lange tijd een genot zijn om in te wonen. Een eervolle vermelding is meer dan terecht verdiend!”

 

Winnaars: Full Account, Breda / Isala Diaconessenhuis, Meppel

Eervolle vermeldingen: Strandpaviljoen, Scheveningen / Tiny Houses Aera-M, Roermond / Goldforum, Eindhoven

Foto’s: Cynthia Meijer/CM Communicatie

Meer nieuws

Bekijk het overzicht
Nieuwsoverzicht