Hoofdinhoud

Eerste woningen op weg naar Texel

De afgelopen maand is de bouw van de 120 woningen voor project Texelwende van start gegaan in onze woningfabriek. In korte tijd worden de woningen hier volledig kant- en- klaar geproduceerd. Begin maart gingen de eerste woningen met vrachtwagen en boot naar Texel toe!

Texelwende

Het nieuwbouwproject aan de Marsweg Zuid draagt de naam Texelwende. De naam symboliseert een keerpunt en verandering die past bij het karakter van het project, gericht op snel, effectief en duurzaam bouwen met als doel het vervullen van de woonbehoefte. In het plan komen in totaal 120 modulaire houten woningen. Van deze woningen zullen 50 sociale huurwoningen worden afgenomen en verhuurd door Woontij. Daarnaast worden er ook nog eens 70 huurwoningen gebouwd met een middenhuurprijs voor Rabo SmartBuilds.

 

Maatschappelijk belang

De vraag naar betaalbare woningen in de gemeente Texel is groter dan het aanbod. Daarom hebben Rabo SmartBuilds, in samenwerking met de gemeente Texel en Woontij, besloten om dit tekort aan te pakken door modulaire woningen te bouwen in het gebied Marsweg Zuid. Dit gebied ligt aan de oostrand van de kern van Den Burg, grenzend aan Buurtskap de Tuunen. Deze woningen zijn speciaal bedoeld voor verschillende doelgroepen, waaronder starters, kleine gezinnen en kandidaten voor de economiewoningen. Met dit project zetten de woningcorporatie en gemeente een mooie stap richting meer betaalbare en duurzame woningen voor kleine huishoudens. 

 

Bron: Woontij

Meer nieuws

Bekijk het overzicht
Nieuwsoverzicht