Hoofdinhoud

Eerste bewoners flexwoningen in Maaspoort wonen er vanaf mei

De eerste rij flexwoningen op Belgeren zijn inmiddels geplaatst. Binnenkort volgt de tweede rij. Nieuwe bewoners kunnen er in mei intrekken, verwacht verhuurder BrabantWonen.

Flexwoningen zijn een van de wapens waarmee Den Bosch de woningcrisis het hoofd wil bieden. Vorig jaar kreeg de gemeente ruim vijf ton van het Rijk om op Belgeren snel aan de slag te gaan. Nu zijn de eerste huizen er dus te zien. Ze zijn in een fabriek gebouwd en daarna naar de Maaspoort verhuisd.

Urgente situaties
De in totaal 44 woningen zijn bedoeld voor mensen die snel woonruimte zoeken. Personen die interesse hebben, kunnen vanaf deze week reageren. Ook zijn er enkele woningen vrijgehouden voor urgente situaties. De nieuwe bewoner mogen ze er maximaal negen jaar blijven wonen. Dat komt doordat de omgevingsvergunning op dat moment afloopt.

Vanwege de ligging vlakbij de A2 en A59 stelde de lokale PvdA eerder vragen over mogelijke geluidsoverlast. Daarop antwoordde het college dat er sprake is van een ‘acceptabel’ geluidsniveau, maar 'enige geluidshinder voor de bewoners’ niet te kunnen uitsluiten.

Bron: Brabants Dagblad

Meer nieuws

Bekijk het overzicht
Nieuwsoverzicht