Hoofdinhoud

Drie keer knipperen en ze stonden er...

Drie keer knipperen met de ogen en ze stonden er: vier huizen voor starters. Een grote hijskraan plaatste donderdag vier woningen in de Oranjebuurt in Druten. In de woningfabriek van Barli gemaakte flexwoningen. Meer dan een dag was er niet nodig om ze te plaatsen. De woningen zijn voor jonge starters uit dezelfde wijk.

Acht blokken werden donderdag via een grote vrachtwagen aangeleverd. Vier delen voor de begane grond, mét trap. Vier delen voor de verdieping, met daarin twee slaapkamers. Alle delen werden met behulp van een grote hijskraan op het stukje grasveld gezet aan de Beatrixstraat in Druten. Precies passend tussen de huizen van het wijkje dat in de jaren 50 van de vorige eeuw werd gebouwd.

Het kale stukje grond is van woningcorporatie Woonwaarts. ,,Deze locatie leent zich uitermate goed voor het snel plaatsen van woningen”, vertelt woordvoerder Marianne Peters van Woonwaarts.

Voorrang buurtjongeren

Door de hoge woningnood, met name onder starters, gingen de gemeente Druten en Woonwaarts om de tafel om te kijken naar oplossingen. De tijdelijke flexwoningen aan de Beatrixstraat was er een van.

Woonwaarts wijst de tijdelijke woningen toe aan jongeren van 23 tot en met 27 jaar, die uit de Oranjebuurt krijgen voorrang. Peters: ,,11 mensen hebben zich gemeld voor de woningen, 5 ervan komen in aanmerking.” Woonwaarts gaat hun gegevens volgende week controleren. ,,Als deze in orde zijn, dan mogen de vier die het langst ingeschreven staan, de woningen bezichtigen.”

Vijf jaar

Dan duurt het nog ongeveer een maand voordat de vier flexwoningen helemaal af zijn. De huizen worden gasloos opgeleverd en er komen zonnepanelen op de daken. Twee slaapkamers, een voor- en een achtertuin. Niet gek. De netto huur bedraagt 647 euro. Naar verwachting krijgen de nieuwe bewoners op 1 april de sleutel.

Het huurcontract is voor een periode van vijf jaar. ,,Daarna zoeken ze zelf een andere woning”, aldus Peters.

Er komen in de gemeente Druten nog ongeveer vijftig vergelijkbare ‘voorgebakken’ woningen. Waar precies, dat weet Peters nog niet. ,,Daar zijn we met de gemeente over in gesprek.”


Bron: De Gelderlander

Meer nieuws

Bekijk het overzicht
Nieuwsoverzicht