Hoofdinhoud

Bezoek Barli tijdens de Dag van de HOUTbouw

Samen met de 8 Brabantse woningcorporaties van Lente Houtbouw organiseren wij zaterdag 8 juni 2024 de tweede editie van de Dag van de HOUTbouw. Bezoekers kunnen tussen 10.00 en 14.00 uur een kijkje nemen in onze woningfabriek in Uden en op vier projectlocaties in de regio.

Welkom in de woningfabriek

Deze dag biedt iedereen de kans om met eigen ogen het proces van hout tot huis te zien. Bezoekers kunnen een kijkje nemen in een van onze assemblagehallen waar de woningen kant-en-klaar worden opgebouwd, een indruk opdoen van ons prachtige houten hoofdkantoor en het eindresultaat zien en voelen van onze modelwoning. En toekomstige timmertalenten kunnen zelf aan de slag. Kortom: jong en oud is van harte welkom in onze woningfabriek!

 

Wanneer? zaterdag 8 juni 2024

Hoe laat? van 10.00 tot 14.00 uur

Waar? Jagersveld 6, 5405 BW in Uden

 

Er is parkeergelegenheid op het terrein, maar kom gerust lekker op de fiets! 

HOUTbouw-route

Wil je álles weten over houtbouw en met eigen ogen zien waarom Brabant een koploper is in houtbouwprojecten? Volg dan de speciale route langs 5 houtbouw-locaties in de regio:

  • Onze woningfabriek in Uden
  • Project STEK in de Groote Wielen in Rosmalen
  • Project Muntelaar in Veghel
  • Project Klein Oers in Veldhoven
  • Project 't Ven in Eindhoven

Alle locaties, projectinformatie en openingstijden vind je op de interactieve routekaart.

 

Bekijk de routekaart op dagvandehoutbouw.nl 

Brabant loopt voorop in houtbouw

Hoewel er veel goede voornemens zijn, bouwen we in Nederland nog maar slechts 2% van de bouwprojecten met hout. Houtbouw verdient in Nederland veel meer aandacht, omdat het een van de meest veelbelovende en duurzame oplossingen is voor de huidige uitdagingen in de bouwsector. Dat vindt Houtbouw Lente, een samenwerkingsverband van de 8 Brabantse woningcorporaties Area, Zayaz, BrabantWonen, Tiwos, WonenBreburg, Casade, Alwel en Stadlander. Zij zien houtbouw als ‘volwassen’ alternatief voor de traditionele bouw. Samen realiseren zij ongeveer duizend sociale huurwoningen in hout in twintig voorloop-projecten, dat is ongeveer twee keer zoveel als het landelijk gemiddelde.  

 

Tijdens de Dag van de HOUTbouw laten we graag aan een breed publiek zien wat er wél kan en hoe dit in de praktijk werkt. En dat is hard nodig, omdat de traditionele bouwmethode onder druk staat door milieuproblemen, grondstofschaarste, technologische ontwikkelingen en de vraag naar duurzame oplossingen. Dit stimuleert de verschuiving naar meer duurzame bouwmethoden, zoals houtbouw. Bij houtbouw is de CO2-uitstoot bijvoorbeeld aanzienlijk lager dan bij traditionele bouwmethoden en hout slaat zelfs CO2 op.

 

Bekijk hier foto's van de allereerste Dag van de HOUTbouw in 2023. 

Meer nieuws

Bekijk het overzicht
Nieuwsoverzicht