Hoofdinhoud

Bewoners Zwarte Pad Leende ontvangen sleutel

Eind maart ontvingen de, voornamelijk jonge, bewoners de sleutel van hun eerste eigen woning. Voor de gemeente en woCom een mooie stap in het realiseren van betaalbare huisvesting en het bieden van kansen aan jonge mensen om in hun vertrouwde omgeving te blijven wonen.

"En ook nog eens in mijn vertrouwde dorp, dat maakt het extra speciaal."

Saar Willems

De sleuteloverdracht markeerde niet alleen een grote stap voor de tien bewoners aan het Zwarte Pad in Leende, maar is ook een mijlpaal voor de gemeente Heeze-Leende en woningcorporatie woCom, die gezamenlijk betaalbare huisvesting hebben gerealiseerd.

 

De woningen aan het Zwarte Pad in Leende zijn geproduceerd in de woningfabriek van Barli en binnen één dag geplaatst op de bouwplaats. "We zijn er als woningcorporatie supertrots op," zegt Marinus Biemans, de directeur bestuurder van woCom, in zijn toespraak. "Kijk maar eens binnen. Het zijn volwaardige woningen die voldoen aan de hoogste eisen op het gebied van kwaliteit en duurzaamheid. Uitgerust met zonnepanelen op het dak, hoogwaardige isolatie en voorzien van een full electric warmtepomp. Dit betekent niet alleen comfortabel wonen, maar ook een stap richting een groenere toekomst."

Het streven naar betaalbare huisvesting binnen de gemeente Heeze-Leende komt voort uit de wens om inwoners, zowel jong als oud, de mogelijkheid te bieden om binnen hun vertrouwde omgeving te blijven wonen. Wethouder Robert Groenewoud toonde tijdens de opening zijn oprechte enthousiasme over het bieden van deze prachtige kans aan starters om in hun eigen dorp te kunnen wonen. "Hoe mooi is het dat deze zeven starters allen uit onze gemeente komen, waarvan vijf zelfs uit Leende zelf." Saar Willems, een van de tien nieuwe bewoners, beaamt dat. De 23-jarige gaat voor het eerst op zichzelf wonen. "Een aantal van mijn buurvrouwen ken ik al. Hoe leuk is dat. En ook nog eens in mijn vertrouwde dorp, dat maakt het extra speciaal."

 

 

Bron: Middenstandsbelangen

Meer nieuws

Bekijk het overzicht
Nieuwsoverzicht