Hoofdinhoud

Barli-project wint BIM Award

Ons project ‘Buurtschap Te Veld – Kamer A’ is verkozen tot winnaar van de Construsoft BIM Awards 2023, in de categorie ‘Kleinschalige projecten’!

‘Kan ik er ook één krijgen?’ was de allereerste reactie van de jury, die unaniem voor het project van Barli koos. Uit het juryrapport: “Barli biedt een mooie oplossing voor de maatschappelijke opgave om snel, goedkoop en flexibel meer woningen te realiseren, waarbij ze BIM een essentiële rol hebben gegeven. Het project heeft een gedetailleerde uitwerking, het is complexer dan je denkt en enorm duurzaam. Een heel bijzonder en innovatief project”

Een unaniem oordeel van de jury

De appartementencomplexen die Barli maakte en produceerde voor Buurtschap Te Veld in Eindhoven konden op een unaniem oordeel van de jury rekenen. De woningfabriek uit Uden realiseerde in het project verschillende modulaire woningen, variërend in doelgroep, afmetingen en uitstraling. In ‘Kamer A’ bouwde de prefab houtbouwer uit Uden 7 verplaatsbare appartementen met inpandige bergingen, verdeeld over twee woongebouwen.

 

Elk detail van de modulaire woning is door de engineers van Barli in 2D en 3D uitgewerkt voor productie. Het Tekla Structures-model kent een hoog ‘level of detail’: van valbeveiliging tijdens de assemblage in de woningfabriek, tot afschotisolatie, keukenkastjes en overstorten. Ook is in het gehele proces nagedacht over mogelijkheden om transport te beperken en afval te minimaliseren. Van houten vlonders en prefab pergola’s tot aan de planken van de gevelbekleding: álles is in maatvoering en montagewijze geoptimaliseerd.

 

Diverse co-makers maakten integraal onderdeel uit van het ontwerp- en productieproces. Zo tekenden de w- en e-installateurs hun installaties in het 2D-model, waarna engineers van Barli deze omzetten naar 3D voor de houtskeletbouw-productie. Co-maker Tullenaars tekende in het Tekla-model de stalen ballustraden en het trappenhuis in, om in productie en montage naadloos aan te sluiten op het woongebouw dat in de woningfabriek van Barli gebouwd is. “Het zijn modules, maar is ook weer custom. Het is niet wat ze standaard maken”, viel de jury op. En toch binnen zeer korte tijd gerealiseerd. “Een heel bijzonder en innovatief project.”

 

Fraaie complimenten voor de Blue Army! 💪💙

 

Lees hier het hele nieuwsbericht over de BIM Awards op de website van Construsoft. 

Meer nieuws

Bekijk het overzicht
Nieuwsoverzicht