Hoofdinhoud

Barli helpt Stichting Weeshuisjes

Het kleinste koffietentje van Den Bosch, kent een groots ideaal. Een voormalig brugwachtershuisje aan de Zuid-Willemsvaart is al zes jaar ‘Camping Koffietent’: een ontmoetingsplek voor de stad met een sterk sociaal karakter. Een plek waar ook Barli zich thuis voelt. 

De transformatie van het kleine verlaten bouwwerk tot levendig hart voor de buurt is te danken aan Stichting Weeshuisjes, opgericht door social designer Imke van Dillen. “Zo bouwen we aan sociaal geluk. We geven ‘verweesde’ bouwwerken een nieuwe bestemming, waar mensen uit de buurt activiteiten verwezenlijken die het leven waardevoller en mooier maken.”

 

Het leven waardevoller en mooier maken met sociale initiatieven, dát is absoluut gelukt bij ‘Camping Koffietent’. Vijftig ‘campingbazen’ runnen vrijwillig het kleine koffiehuisje, waar volop ruimte is voor sociale initiatieven. Zo is er vanaf juni weer elke week een buitenbios op de tribune aan het water, brengen buurtbewoners zelfgebakken taart of koekjes om uit te delen aan stadsgenoten en wordt er volop gebruik gemaakt van de instrumentenbieb, de stekjesbieb en de boekenbieb. 

 

Elkaar helpen

Elkaar helpen, dat is in de kern waar het bij Stichting Weeshuisjes om draait. “Ons motto is: wat houdt je tegen?” zegt Imke van Dillen. "Met die boodschap nodigen we ook bedrijven uit om te participeren bij onze projecten." De link tussen Barli en het koffiehuisje werd gelegd op Beursvloer 's-Hertogenbosch. Bij dat event worden bedrijven die maatschappelijk betrokken zijn en actief zijn rondom Sustainable Development Goals, gekoppeld aan maatschappelijke organisaties uit Den Bosch met een hulpvraag. Imke: “Niets hield Barli tegen om ons te helpen. Ze brachten nieuwe prefab hardhouten boeiboorden aan op het koffiehuisje. Prachtig maatwerk, we lijken wel nieuw!”

 

Foto's: Peter Ekels

Meer nieuws

Bekijk het overzicht
Nieuwsoverzicht