Hoofdinhoud

Barli heeft eigen BCI Expert in huis

Onze collega Rik van den Brink is sinds gisteren officieel gecertificeerd als ‘BCI Gebouw Expert’. We kunnen nu zélf de circulariteits- en duurzaamheidsprestaties van onze woningen meten én verder verbeteren!  

Rik van den Brink ontvangt zijn certificaat BCI Gebouw Expert uit handen van Bart Welling

Bart Welling, BCI-consultant van Alba Concepts: “Écht impact maken met duurzaamheid en circulariteit kan complex en overweldigend zijn. Er is veel om te berekenen én veel om rekening mee te houden. Softwaretool BCI Gebouw maakt dit meetbaar en tot op detailniveau inzichtelijk. Zo wordt sturen op circulariteit en duurzaamheidsprestaties eenvoudiger.”


Verder verbeteren

Onze collega Rik van den Brink doorliep de voorbije maanden het experttraject en mag zich nu officieel ‘BCI Gebouw Expert’ noemen. Daarmee behoort hij tot een select gezelschap: op dit moment zijn er in Nederland slechts 14 erkende BCI Gebouw Experts. Zij kunnen berekeningen maken en mogen berekeningen valideren. 

 

Rik: “Dat geeft ons heel gedetailleerd inzicht in de impact van alle mogelijke materialen en onderdelen van onze woningen. We kunnen scenario’s doorrekenen om ons woningconcept al in de ontwerpfase heel gericht door te ontwikkelen. Een belangrijke tool om onze duurzaamheids- en circulariteitsprestaties nóg verder te verbeteren.”

Rik van den Brink (Barli) en Bart Welling (Alba Concepts) ondertekenen het certificaat BCI Gebouw Expert

Circulariteit en CO2

De BCI-rapportages geven inzicht in de materiaalgebonden milieu-, CO2- en circulariteitsprestaties en zijn daarmee bruikbaar als bewijslast voor subsidietrajecten als MIA. Rik: “We kunnen al in ontwerp- en tenderfase zien wat de MPG-score is, verplicht voor elke vergunningsaanvraag. Maar we kijken ook naar de Building Circularity Index (BCI), de losmaakbaarheid (LI) én de embodied carbon: de CO2-emissies, waar wij steeds meer op willen sturen.”

Meer nieuws

Bekijk het overzicht
Nieuwsoverzicht