Hoofdinhoud

39 woningen in recordtijd

Dinsdag 20 februari was het zover. De eerste huurders ontvingen van woningcorporatie De Woonplaats de sleutel van hun woning aan de Ekersdijk in Enschede. Wij bouwden deze modulaire woningen binnen het project 'Versneld bouwen'. In recordtijd! 

De eerste gesprekken tussen woningcorporatie en gemeente dateren van medio 2022 , en de eerste woningen zijn nu al gereed. Niet eerder werden procedures door gemeente en corporatie in Enschede zo snel doorlopen om woningbouw te realiseren!

Modulaire woningen

De eerste 39 woningen die nu gefaseerd worden opgeleverd door woningcorporatie De Woonplaats staan aan de Ekersdijk en zijn gebouwd door Barli. Dit is de enige van de vier versneld bouwen locaties waar modulaire woningen worden gerealiseerd. Modulaire woningen worden in de fabriek geproduceerd, vervolgens in modules vervoerd naar de locatie en daar afgebouwd. De compacte woningen zijn geschikt voor één- en tweepersoons huishoudens en zijn vrijwel allemaal verhuurd. Drie woningen zijn geschikt voor senioren. Bewoners delen straks de openbare ruimte en participeren ook in het ontwerp hiervan.


Bron: De Woonplaats

Meer nieuws

Bekijk het overzicht
Nieuwsoverzicht