Hoofdinhoud

Schuttersbosch voor Woonbedrijf

Locatie
Eindhoven
Opdrachtgever
Woonbedrijf
Woningtype
2-onder-1-kap woning

Voor Woonbedrijf realiseerden we deze modulaire 2-onder-1-kapwoning in Eindhoven. Deze bestaat uit 1 'basiswoning' met 1 slaapkamer en 1 'pluswoning' met 3 slaapkamers. 

Het zijn sociale huurwoningen voor kleine gezinnen en alleenstaanden. Een twee-onder-een-kapwoning bestaat steeds uit een Basiswoning en de Pluswoning. De Basiswoning heeft 1 slaapkamer en is geschikt voor 1 of 2 personen. De Pluswoning heeft 3 slaapkamers (2 op begane grond en 1 op de 1e verdieping) en is geschikt voor een klein gezin.

 

Nieuwbouw in hout

De wijk Schuttersbosch is het meest groene stukje van Stratum. De oorspronkelijke houten woningen uit de jaren '50 zijn gebouwd voor Philips en worden gefaseerd vervangen door nieuwbouw. Er komen ook sociale huurwoningen voor kleine gezinnen en alleenstaanden, in kleine hofjes waardoor het groene, open boskarakter van de buurt behouden blijft. 

 

Er wordt gefaseerd gebouwd, de nieuwe woningen vormen hofjes van elk 12 woningen. In het midden blijft het bos steeds zoals het nu is. De ka­vels waar de woningen worden gebouwd, blijven ook zoveel mogelijk groen en open. Ze krijgen geen eigen tuinen waardoor een meer open boskarakter ontstaat. 

 

Lees hier meer over de plannen van Woonbedrijf

Waar we trots op zijn

Bekijk alle projecten
Projectoverzicht