Hoofdinhoud

Buurtschap Te Veld

Locatie
Eindhoven
Opdrachtgever
Woonbedrijf en 'thuis
Woningtype
Barli Base DUO
Aantal
93 woningen

Een wijk waar de natuur de basis is, en de woningen ‘slechts’ te gast zijn: dat is waar het Eindhovense Buurtschap te Veld voor staat. 

Twan Ceelen is namens Woonbedrijf projectleider van Buurtschap te Veld. Woonbedrijf gaat in totaal 250 sociale huurwoningen verhuren, woonstichting ‘thuis ook nog eens honderd. “Dit is wat we met z’n allen graag willen: het woningtekort voortvarend aanpakken en de woningmarkt in beweging krijgen”, aldus Twan. “Onder meer door creatief te zijn.”

 

Semipermanent
Bijzonder aan de woningen die wij bouwen is dat ze dertig jaar blijven staan. Twan: “Formeel zijn het tijdelijke woningen, maar ze worden ook wel semipermanent genoemd. Het wordt dan ook een volwaardig leefgebied, met woningen die in alle opzichten voldoen aan het stedenbouwkundige plan en de beeldkwaliteitsnorm. Hiermee laten we – samen met Barli – zien hoe je tijdelijk wonen kunt inzetten als volwaardig onderdeel van het totale woningaanbod.”

 

Groen en sociaal
Twan beschrijft een groen, sociaal buurtschap met zogenaamde ‘kamers’, waarbij iedere kamer bestaat uit enkele tientallen huizen. “We stimuleren het community-wonen. De achtergevels met privé buitenruimtes grenzen aan het groen, en aan de voorzijde delen bewoners de buitenruimte met elkaar. Er ontstaat straks een parkachtige omgeving met speeltoestellen, een kinderboerderij, een moestuin… je kunt aan van alles denken. Bovendien zijn de woningen ‘alzijdig’: alle gevels hebben een raam of deur, waardoor overal contact met de omgeving mogelijk is.”

Waar we trots op zijn

Bekijk alle projecten
Projectoverzicht