Hoofdinhoud

40 wisselwoningen voor Woonopmaat

Locatie
Heemskerk
Opdrachtgever
Woonopmaat
Woningtype
Barli Base DUO en LEVEL
Aantal
40 wisselwoningen

Dit project is een prachtig voorbeeld hoe de samenwerking tussen bouwer, gemeente en woningcorporatie kan zorgen voor versnelling van de woningbouw. Binnen drie maanden was alles geregeld: woningen geproduceerd, vergunningen verleend, voorzieningen aangelegd

40 tijdelijke woningen voor herhuisvester

In totaal realiseerden we in Heemskerk voor Woonopmaat 40 wisselwoningen. Nodig, vanwege de sloop van 192 woningen aan de Debora Bakelaan. Door de woningnood loopt het uitverhuizen vertraging op. Met deze 40 woningen kunnen de bewoners toch nog verhuizen naar een tijdelijke woning.


De wisselwoningen aan de Bilderdijkstraat blijven 10 jaar staan. Na het project Debora Bakelaan kunnen ook andere huurders die vanwege projecten uitgeplaatste moeten worden, de woningen tijdelijk betrekken. Dat geeft Woonopmaat de ruimte om herstructureringsplannen uit te voeren.

Foto: Vincent van den Hoogen | Bron: Aedes

Projectleiders Benny Duimel en Sander Linn nemen namens de corporatie een kijkje in onze fabriek voor een kwaliteitscontrole van de prefabwoningen. (Foto: Vincent van den Hoogen | Bron: Aedes)

 

Zonder wisselwoningen is renovatie ingewikkeld

Woonopmaat mag van de gemeente de zeer energiezuinige woningen voor ten minste tien jaar in het centrum van het dorp plaatsen. Daarna krijgen de woningen een andere plek. Waar is nog niet bekend. Voor nu zijn de tijdelijke woningen bedoeld voor bewoners van woningen die elders in het dorp worden gesloopt of gerenoveerd. Een goede oplossing in de gespannen woningmarkt in de regio IJmond. Want er komen onvoldoende woningen vrij om als wisselwoning te gebruiken. De gemeente is enthousiast en wil op korte termijn meer locaties beschikbaar stellen voor dit type woningen.

 

Lees het verhaal op Aedes.nl

 

Meer informatie over het project is ook te vinden op de website van 123flexwonen.nl

Waar we trots op zijn

Bekijk alle projecten
Projectoverzicht