Hoofdinhoud

16 appartementen voor jongeren in Loosdrecht

Locatie
Loosdrecht
Opdrachtgever
Woningcorporatie Het Gooi en omstreken
Woningtype
Barli Base LEVEL
Aantal
14

Barli heeft in opdracht van Woningcorporatie Het Gooi en Omstreken zestien modulaire woningen geplaatst in Loosdrecht. De ‘Tiny Houses’ zijn specifiek bedoeld voor jongeren.

Specifiek voor jongeren

Barli heeft in opdracht van Woningcorporatie Het Gooi en Omstreken zestien modulaire woningen geplaatst in Loosdrecht, gemeente Wijdemeren. De ‘Tiny Houses’ zijn bedoeld voor jongeren, waarbij acht woningen zijn bestemd voor jongeren tot 28 jaar en de andere acht voor jongeren tot 35 jaar. De woning bestaat uit een woonkamer met open keuken, een slaapkamer en een badkamer inclusief toilet. De woningen op de begane grond hebben een klein terras, op de eerste verdieping is een Frans balkon. De woningen zijn helemaal gasloos, voorzien van zonnepanelen en worden verwarmd middels een luchtwarmtepomp en vloerverwarming in woonkamer, keuken en slaapkamer.

Stormloop aan geïnteresseerden

Voor de zestien woningen waren maar liefst 885 geïnteresseerden. De enorme belangstelling voor de kleine woningen tekent de woningnood. Op de foto Alysha van der Klis (26). Al zeker 6 jaar zoekt zij iets voor zichzelf, maar de verpleegkundige in opleiding kan in haar omgeving niks betaalbaars vinden. ‘De moed zakt mij vaak in de schoenen vanwege de hoge prijzen. En als ik op een woning reageer sta ik vaak op plek 30, waardoor de kans dat ik gekozen wordt nihil is.’ Alysha is dolgelukkig met haar woning. Het enige waar zij zich nu nog zorgen over maakt is haar tijdelijke huurcontract. “Over 5 jaar is het de bedoeling dat ik naar een andere woning ga. Ik hoop dat dit gaat lukken, aangezien de woningnood nu hoog is en dit waarschijnlijk alleen maar erger zal worden.”

 

 

Waar we trots op zijn

Bekijk alle projecten
Projectoverzicht