Hoofdinhoud

Van bouwtalent naar bouwmeester

Om zij-instromers voor de bouw- en infrasector succesvol te laten instromen en te behouden, werkt Barli samen met BouwTalent Zuid, Avans Hogeschool (Academie voor Duurzaam Gebouwde Omgeving) en Vgib. Het doel van dit samenwerkingsverband is het verbeteren van de aansluiting tussen opleiding en arbeidsmarkt voor zij-instromers en afgestudeerden.

Voor zij-instromers is het een hele stap om een carrièreswitch te maken. Daarom begeleidt Bouwtalent Zuid hen in dit keuzeproces én in de eerste jaren dat ze in de sector werken. Centraal hierbij staan: een leven lang ontwikkelen en structurele competentieontwikkeling.

 

Toekomstgericht en duurzaam

Bouwtalent Zuid richt zich samen met Avans en 2 bedrijven uit de bouwsector op het werven, plaatsen, opleiden en begeleiden van zij-instromers. Vgib is specialist in beheer en onderhoud van gebouwen. Barli is expert in circulaire bouwsystemen. Beide bedrijven hebben een sterke focus op een duurzame invulling van de bouwopgave in Nederland, op innovatieve toekomstgerichte bedrijfsvoering en duurzame inzetbaarheid.

 

Binnen dit samenwerkingsverband worden nieuwe innovatieve begeleidingsvormen en softskills-leermodules onderzocht en ontwikkeld. Het project is financieel mogelijk dankzij een SLIM-subsidie voor samenwerkingsverbanden.

 

Jij gaat het maken in de bouw

De bouw heeft werk voor je. Voor iedereen die overstapt is er wel een baan die past. En dat kan van alles zijn. Werken met je handen als timmerman of montagemedewerker, projecten perfect organiseren als werkvoorbereider of projectleider, of woningen tot in detail digitaal uitwerken als BIM-modelleur of engineer. Bouw mee aan de toekomst van Nederland en die van jezelf!

Meer nieuws

Bekijk het overzicht
Nieuwsoverzicht