Hoofdinhoud

'Minder spullen, meer contact'

Kleiner wonen is steeds vaker een hele bewuste keuze: tiny houses zijn al lang geen tijdelijke trend meer. De compacte woningen zijn betaalbaar, energiezuinig én vaak verrassend comfortabel. Errol Nijssen zei zijn koophuis vaarwel en belandde op Area-M in Roermond: “Ik hoef niet groter, groter, groter.”

Errol woont in een Tiny House, zo min mogelijk vierkante meters met zo min mogelijk spullen. “Ik ben geen verzamelaar, ik hoef niet groter, groter, groter. Of spullen op Ali Express te bestellen omdat het zo goedkoop is. Ik probeer ‘humble’ te leven.” Zijn enige ‘guilty pleasure’ is een goede geluidsinstallatie voor zijn muziek en een mini ’tiny-houseproof’ drumstel.

Errol vertelt over het wonen in een tiny house in Roermond (Foto's: Mark Richter)

Er samen iets moois van maken

Iedere dag leert hij weer van de mensen met wie hij werkt. Eerst met jeugdige, alleenstaande vluchtelingen, nu met volwassenen. Hoe belangrijk het is dat je je probeert in te leven in elkaars cultuur en achtergrond. “Zo’n 65 nationaliteiten kom ik tegen. Mensen die huis en haard hebben verlaten; wat drijft hen, wat hebben zij meegemaakt, hoe bouw je weer een bestaan op? Dat wij elkaar hier niet meer nodig hebben, daar had ik echt last van. Daarom ben ik zo blij met Area-M. Dat je hier contact hebt met je medebewoners en er samen iets moois van moet maken. Daarnaast vind ik het belangrijk dat de woningen duurzaam zijn, energieneutraal.”

 

Moeite doen voor elkaar

Een beetje beroepsdeformatie speelt wel op. “Area-M is een sociaal project; mensen zijn het namelijk ook wel eens oneens met elkaar. Het is de uitdaging om juist dan weer tot elkaar te komen. En daar moet je soms wat meer moeite voor doen. Het wonen in een community vind ik echt een eye-opener, meer gemeentes zouden dit moeten doen.”

 

Lees het hele verhaal van Errol

op de website van Area-M

Meer nieuws

Bekijk het overzicht
Nieuwsoverzicht