Hoofdinhoud

Internationale architectuurprijs voor Cabin ANNA

ANNA, de uitschuifbare houten cabin van designer Caspar Schols, heeft de A+ Award in de categorie ‘Architecture+ Living Small’ gewonnen van internationaal architectuurplatform Architizer. Barli bouwde in opdracht van Schols twee ANNA’s, die op dit moment schitteren midden in de natuur van De Maashorst: als stay-over waar gasten kunnen verblijven.

 

Cabin ANNA trekt wereldwijd aandacht

Het project begon met een uitschuifbaar huis dat Schols maakte voor z’n moeder. Hij won een Dirk Roosenburg prijs, de Radical Innovation Award in New York en de Dezeen Small Building of the Year Award in Londen. Schols: “Het was echt gekkenhuis. Natuurlijk door alle aandacht en die belangrijke architectuurprijzen. Maar er gebeurden ook twee andere grote dingen: ik ontmoette mijn huidige businesspartner die in dit project investeert. Ook kreeg ik een scholarship aangeboden voor de London Architectural Association.”

 

Het succes stimuleerde Schols om het concept door te ontwikkelen tot ‘Cabin ANNA’. Een cabin gemaakt van losse houten elementen en een innovatieve constructie, waarbij het dak en de muren over elkaar heen kunnen worden geschoven. Bij slecht weer ontstaat een knusse woning, bij mooi weer kun je de elementen uitschuiven, waardoor het midden van de cabin beschikbaar is als beschutte plek waar je kunt genieten van de buitenwereld.

Beleving belangrijk

Barli bouwde twee ANNA’s, die op dit moment schitteren midden in de natuur van De Maashorst. In totaal zijn inmiddels negen ANNA’s gerealiseerd en voor verdere internationale opschaling is Schols een samenwerking gestart met een Amerikaanse producent. De internationale belangstelling is namelijk enorm: “Ik word benaderd door particulieren en bedrijven van over de hele wereld: Amerika, Rusland, Zwitserland. Nu is het de kunst om met het behoud van het concept de cabins goed in de markt te zetten. Met ANNA dompel je je helemaal onder in de natuur, maar mét de luxe van een zacht bed, een warme douche en een droge zitplek voor als het regent. Ik wil echt een levensstijl neerzetten waar mensen iets bijzonders mee doen. Anders verdwijnt de magie van ANNA, die beleving is juist zo belangrijk.”

 

Meer informatie via www.cabin-anna.com
Fotografie: Jorrit ’t Hoen

Meer nieuws

Bekijk het overzicht
Nieuwsoverzicht