Hoofdinhoud

Eerste bewoner Buurtschap te Veld in het zonnetje gezet

De eerste bewoner van Buurtschap te Veld werd vandaag in het zonnetje gezet door Woonbedrijf, woonstichting ’thuis en gemeente Eindhoven. Eerste bewoner Linde was dolgelukkig toen ze maandag de sleutel kreeg: “Ik stond al zeven jaar ingeschreven.” Omroep Brabant kwam een kijkje nemen en maakte dit videoverslag:

Jarenlang bouwen is bij Buurtschap te Veld niet nodig. Volgens de Eindhovense wethouder Yasin Torunoglu kunnen er vier woningen per dag geplaatst worden. “Op een van deze woningen kwamen tweeduizend reacties binnen.”

 

De snelheid van bouwen is uniek. Dat lukt met huizen die al deels in de fabriek in elkaar worden gezet. “Een gemiddeld woonproject duurt zeven jaar. Van idee tot realisatie. Hier doen we het in twee jaar. Dit is een van de belangrijkste oplossingen voor het woningtekort. We hebben spoedzoekers, alleenstaanden, gezinnen die heel snel een andere woningen willen. Mensen hebben er niks aan als we vertellen dat we in de komende twintig jaar tienduizenden woningen gaan bouwen. Ze hebben in het hier en nu een probleem. Dit project geeft daar een antwoord op.”

 

Lees het hele verslag op de website van Omroep Brabant

 

Foto: Woonbedrijf

Meer nieuws

Bekijk het overzicht
Nieuwsoverzicht