Hoofdinhoud

Dtv-reportage flexwonen in Den Bosch

Den Bosch is voorloper in Nederland als het gaat om tijdelijke woningen. De stad heeft in 2022 bijna 700 van dit soort huizen staan. Reden voor regionale omroep Dtv om in een reportage aandacht te besteden aan de unieke 'flexwonen'-aanpak van Den Bosch, met bewoners, woningcorporaties en gemeente aan het woord. Ook de woningen die wij mochten realiseren aan de Aartshertogenlaan komen in de reportage uitgebreid aan bod.

Van zand tot klant in 9 maanden

"We doen het omdat al het andere te lang duurt”, zegt Jurgen Arts, projectleider nieuwbouw bij Zayaz. "De wachttijd om kans te maken op een woning gaat nu richting tien jaar, en we zien die wachttijd gewoon toenemen." De woningcorporatie bouwt dus tijdelijke woningen omdat de woningnood zo groot is dat er nú nieuwe huizen moeten komen. Samen met woningcorporatie BrabantWonen en de gemeente heeft hij een team dat zich volle bak inzet om de flexwoningen te bouwen. “Dit doen we vanaf locatiebesluit tot we de sleutels aan de bewoners kunnen geven in negen maanden. Populair gezegd: van zand tot klant in 9 maanden. Bij een klassiek project ben je zo 5, 7, 9 jaren of langer bezig.”

 

Volwaardig thuis

Irma Jacobs is een van de bewoners van de kleine gezinswoningen aan de Aartshertogenlaan. "Ik ben hier echt heel blij mee, een eigen plekje weer." Ook wethouder Roy Geers is enthousiast: "Als je kijkt naar de kwaliteit en uitstraling van deze woningen, die zien er natuurlijk prachtig uit. Een volwaardig huis voor een klein gezin. Het bieden van een thuis kan ook met tijdelijke woningen. We hebben gemerkt dat mensen hier heel graag wonen."

Bron foto en video: Dtv

 

Lees de volledige reportage op dtvnieuws.nl
 

Meer nieuws

Bekijk het overzicht
Nieuwsoverzicht