Hoofdinhoud

BD: studentenwoningen naar 3D-model voor CobbenCampus

Ondanks de bouwvak wordt er volop verder gewerkt aan het nieuwste project dat onder de CobbenCampus valt. De eerste 83 van in totaal tweehonderd studentenwoningen van The Garden moeten begin september bewoond zijn.

,,Het is groter dan ik had gedacht”, zegt Puck van Eijkeren (18), die in haar toekomstige studio op het terrein aan de Cobbenhagenlaan staat. ,,Mooi zeg”, vindt de student die binnenkort aan haar tweede jaar Social Work bij Avans in Den Bosch gaat beginnen. En over enkele weken voor het eerst zelfstandig gaat wonen. ,,Ik kom uit Tilburg en dit vind ik een leukere studentenstad dan Den Bosch. Toen zag ik dit complex voorbij komen, omdat Avans er mee adverteerde.”

 

Plattegrond

Van tevoren zag ze enkel een plattegrond van de ‘prefab-modulaire’ woningen. Die worden gemaakt in de fabriek van Barli uit Uden, vervolgens kant en klaar op de vrachtwagen gezet en op het terrein in Tilburg als het ware ‘in elkaar geklikt’. De studenten hoeven zelf enkel nog voor wat aankleding te zorgen, want alle voorzieningen zijn reeds aanwezig. Een eigen badkamer, een keuken met marmeren blad met een vaatwasser, en een bed, zelfs een airco en televisie.

 

In The Garden, dat buiten het naastgelegen Mister X en het nog te bouwen The City tot de CobbenCampus behoort, komen twee type woningen. Een kleine versie van negentien vierkante meter en een grotere van 26 vierkante meter. ,,Dit is helemaal digitaal in een 3D-model uitgewerkt. Alle specificaties van de bouw zitten daar al in”, legt projectleider Danny Schlatter van Magis Vastgoed uit.

Instagram

Van Eijkeren gaat inclusief servicekosten en met de huurtoeslag al afgetrokken 387 euro per maand betalen. Per 1 september kan ze intrekken en haar enthousiasme is groot. ,,Ik ben heel benieuwd wie hier nog meer komen wonen. Ik heb al een account op Instagram aangemaakt om daar achter te komen. Dat heet TheGarden_Tilburg en daar plaats ik soms foto’s op die ik maakte als ik hier langs kwam. Er werd door toekomstige bewoners al gevraagd om updates en foto’s van de binnenkant.”

 

Het complex gaat ruimte bieden aan in totaal tweehonderd studenten. Het eerste blok met 83 woningen wordt voor 1 september opgeleverd, de andere twee blokken volgen voor 1 oktober. In eerste instantie behelsde het plan driehonderd studentenwoningen en lag de opleverdatum eerder, maar na bezwaar vanuit de omgeving moest het vergunningsproces over en werden wat aanpassingen gedaan. Onder meer als het gaat om de ingang, die nu aan de Cobbenhagenlaan in plaats van de Sportlaan ligt.

 

Dorpje

,,We huren dit terrein van Avans en met hen is de afspraak gemaakt dat de helft van de capaciteit voor hun studenten beschikbaar is”, zegt directeur Rob Hoeks van Magis Vastgoed over het ‘studentendorpje’ dat tien jaar mag blijven staan. ,,Maar de grootste vraag naar huisvesting blijft toch vanuit internationale studenten komen”, vult Schlatter aan. ,,Die hebben het liefst alles al beschikbaar en zij kunnen op deze manier zo met hun rolkoffertje binnen komen lopen.” Hoeks: ,,De studenten van Avans zijn over het algemeen wat jonger en daarom zijn de kleine studio’s prijstechnisch voor hen beter geschikt.”

 

In containers op het terrein staan al stoelen, tafels en bedden opgeslagen. Dan is het buiten de komst van de studenten verder alleen nog wachten op de aankleding van The Garden: op het terrein moet een parkachtige binnentuin verrijzen met veel groen, bankjes en picknicktafels. Want de naam van het complex is uiteraard niet voor niets gekozen.

 

Bron en fotografie: Brabants Dagblad
Lees ook het artikel (met video) dat Omroep Brabant maakte over dit project.
Het Instagram-account van Puck vind je hier.

 

Making of…

De studentenwoningen van The Garden worden volledig modulair gebouwd in onze productiehallen in Uden.
De doorlooptijd van niets tot complete woning is zo’n 3 weken. Hoe dat gaat? Check deze ‘Making of…’-video, in minder dan een minuut.

Meer nieuws

Bekijk het overzicht
Nieuwsoverzicht