Hoofdinhoud

Barli als eerste modulaire bouwer SWK gecertificeerd

Barli uit Uden heeft als eerste 3D modulaire houtbouwer in Nederland de SWK certificering ontvangen. Het SWK waarborgcertificaat beschermt kopers van een nieuwbouwwoning tegen risico’s die verbonden zijn aan de aanschaf van een nieuwe woning.

Directeur Andries Peters: “Het biedt kopers zekerheid dat de woningen die wij bouwen aantoonbaar aan alle kwaliteitseisen voldoen. Bovendien is het voor ons wederom een bevestiging dat onze manier van bouwen, modulair en in houtskeletbouw, niet onder doet voor traditionele bouw.” Barli bouwt jaarlijks zo’n 650 woningen. Deze worden als modules prefab opgebouwd in de woningfabriek in Uden en vervolgens op de bouwlocatie geplaatst en afgewerkt tot een complete woning.

 

Zekerheid

SWK is het oudste waarborgfonds van Nederland en heeft sinds 1978 al ruim 450.000 woningen gecertificeerd. Het waarborgcertificaat biedt kopers kwaliteit én zekerheid. Zekerheid over de technische staat van de woning en zekerheid dat bij faillissement de woning zonder meerkosten wordt afgebouwd. En mochten er in de toekomst garantiegebreken aan de woning blijken, ook dan zorgt SWK ervoor dat deze worden opgelost.

 

SWK toetst of elk deelnemend bouwbedrijf voldoet aan diverse voorwaarden. Deze eisen gelden tevens op langere termijn en hebben betrekking op de kwaliteit van de gebouwde woningen, de kwaliteitszorg binnen de organisatie en de financiële stabiliteit van de organisatie. Peters: “Dat we als eerste modulaire bouwer deze certificering hebben ontvangen, tekent de professionaliteit van onze organisatie. Niet alleen in de kwaliteit van de woning, maar in het gehele proces: van engineering en productie, tot oplevering en nazorg.”

 

Modulaire woningbouw

Het eerste Barli-project waar kopers de SWK certificering ontvangen is Rivierduinen in Silvolde. Op een voormalige fabriekslocatie in het dorp in de Achterhoek ontstaat een natuurrijke woonbuurt waar ‘naoberschap’ en circulariteit centraal staan. Planontwikkelaar Mark Sigmans van Barli: “Wij bouwen 39 appartementen en 20 grondgebonden woningen, naar ontwerp van MIX Architectuur. De woningen bouwen we in hout en modulair op in Uden. Door de modules op locatie op diverse manieren te combineren en onderling te laten verspringen, ontstaan verschillende woningen.”

 

Meer nieuws

Bekijk het overzicht
Nieuwsoverzicht