Hoofdinhoud

20 flexwoningen in Erp opgeleverd

Vrijdag 5 augustus was het zover! Het is Area gelukt om in anderhalf jaar tijd 20 flexwoningen te realiseren in Erp. Momenteel nemen de eerste bewoners hun intrek in de woning.

 

Elke woning telt

Er moeten veel woningen gebouwd worden. Maar het ontwikkelen van nieuwbouw duurt lang. Flexwoningen kunnen relatief snel gebouwd worden. Daarom vindt Area het belangrijk om ook hier op in te zetten, terwijl we doorpakken aan structurele oplossingen.

 

Voor speciale doelgroep

Jan van Vucht: “Met deze woningen gaan we gericht mensen helpen die onze hulp het hardst nodig hebben. Voor mensen die met spoed op zoek zijn naar een woning, maar niet voor de urgentieregeling in aanmerking komen, zoals bijvoorbeeld door een scheiding of door een onhoudbare thuissituatie. Deze woningen worden daarom ook niet aangeboden op OnsHuiz.nl. Wij benaderen zelf mensen die voor deze woningen in aanmerking komen.”

Wonen in de Bolst

Deze 20 flexwoningen, gerealiseerd door Barli zijn een onderdeel van de ontwikkelingen in de wijk De Bolst. Ze zijn geschikt voor éénpersoons- en kleine huishoudens, hebben elk een kleine buitenruimte en een grote gemeenschappelijke buitenruimte. Er is een gezamenlijke fietsenstalling, ruimte voor afvalcontainers en er zijn parkeerplaatsen.

 

Uitbreiding aantal flexwoningen

Woningcorporaties Area en Woonmeij werken samen met de gemeente Meierijstad aan de realisatie van zo’n 250 flexwoningen verspreid over meerdere locaties binnen de gemeente. Behalve dit project werkt Area aan de realisatie van 24 flexwoningen in Veghel, nabij Koning Willem I college en is de verkenning gestart naar de mogelijkheden van flexwoningen in Veghels Buiten.


Rik Compagne, wethouder gemeente Meierijstad: “Door het actieplan woningmarktversnelling van de gemeente zijn er meerdere nieuwbouwplannen in voorbereiding. Maar de praktijk is dat deze een lange doorlooptijd kennen. Ook daarom is de inzet op flexwoningen belangrijk.”

Bron: areawonen.nl

Meer nieuws

Bekijk het overzicht
Nieuwsoverzicht