Hoofdinhoud

In 3 dagen tijd is Terheijden 16 woningen rijker

In Terheijden moet je niet raar opkijken als je deze week vrachtwagens met letterlijk een half huis op hun oplegger ziet rondrijden. Het ‘Uitzonderlijk Vervoer’ gaat naar de Markstraat, waar een woonhofje met zestien duurzaam verplaatsbare woningen verrijst.

Het gaat om een inbreidingslocatie achter bestaande woningen. Vorige week zijn de voorbereidingen getroffen, dinsdag is woningbouwer Barli uit Uden gestart met het plaatsen van de woningen (alle zestien sociale huur) en dat gebeurt ook woensdag en donderdag nog. De woningen zijn volledig in de fabriek gemaakt en worden in twee delen met grote vrachtwagens over de weg vervoerd. 


Een grote kraan zet de woningen op de plaats van bestemming neer. De woningen, die grotendeels van hout zijn gemaakt, hebben een begane grond met een keuken, toilet en woonkamer. Op de verdieping zijn een badkamer en twee slaapkamers. De woningen krijgen een tuintje en aan de zijkanten van het hofje staan twee rijtjes met losse bergingen. Nadat de woningen deze week zijn geplaatst, heeft de aannemer nog ongeveer twee maanden nodig om ze van binnen en buiten af te werken en het terrein (inclusief bestrating) helemaal gereed te maken. Naar verwachting kunnen de bewoners er dan in juli intrekken.

Foto's: Tim Simons en Ellen van Beijsterveldt

Behoefte aan kleinere woningen

Het woonoppervlakte van de huizen is circa 50 vierkante meter. Directeur-bestuurder Ellen van Beijsterveldt van woningcorporatie Woonvizier: "Ik ben er ontzettend blij mee. Dit is een prima aanvulling op ons woningbezit. Wij hebben relatief veel grotere woningen, terwijl er juist ook veel behoefte is aan kleine woningen voor één- en tweepersoonshuishoudens”, zegt Van Beijsterveld.


De woningen zijn vooral bedoeld voor starters vanaf 23 jaar en woningzoekenden die met spoed op zoek zijn naar woonruimte (bijvoorbeeld mensen die net gescheiden zijn). Vier woningen worden gereserveerd voor alleenstaande statushouders. Alleenstaanden en mensen uit eigen gemeente krijgen voorrang bij de toewijzing. ,,We hebben met Woonvizier afgesproken dat er soepel wordt omgesprongen met de inkomensgrens. Zodat jonge mensen die eigenlijk net iets te veel verdienen voor een sociale huurwoning er mogelijk toch voor in aanmerking komen”, zegt wethouder Tim Simons van de gemeente Drimmelen.

 

Bron: BN De Stem

Meer nieuws

Bekijk het overzicht
Nieuwsoverzicht