Vijf tiny houses in Boxmeer voor woningcorporatie Mooiland

In Boxmeer hebben wij vijf tiny houses gerealiseerd. Met dank aan het project ‘Wonen met ondersteuning’ van de Gemeente Boxmeer, woningcorporatie Mooiland, en de zorginstellingen UniK B.V., MEE NL en Labyrint Zorg & Werk kunnen nieuwe bewoners nu zelfstandig wonen met begeleiding.

Persbericht Gelderlander – Vijf tiny houses in Boxmeer met begeleiding op afstand: ‘Ze moeten leren zelfstandig te worden’

BOXMEER – Op jezelf gaan wonen. Het is niet voor iedereen even gemakkelijk. In Boxmeer zijn dinsdag vijf mini-huisjes geopend voor wonen met begeleiding op afstand.

Dolgelukkig is ze, een van de nieuwe bewoners van de vijf tiny-houses aan de Kraai in Boxmeer. Vanwege de privacy wil ze niet met haar naam in de krant, maar vertellen dat ze ,,superblij” is, maar al te graag. ,,Fijn dat ik een keer afstand tot mijn ouders kan creëren.”

Het is een experiment
Een tafel heeft ze al, van een vriendin van de familie. Twintig jaar is ze en ze woonde nog altijd bij haar ouders. Met dank aan het project ‘Wonen met ondersteuning’ van de gemeente Boxmeer, woningcorporatie Mooiland en de zorginstellingen UniK, MEE en Labyrint kan ze het nu zelf gaan proberen.

Het is een experiment, vertelt haar vader. ,,Kijken hoe het gaat. Als ouders zijn we ook enorm blij dat dit kan.”

Huisbezoek
De kleine huisjes zijn neergezet op een stukje grond aan de Kraai. Een stukje waar de gemeente toch niets mee deed.

De nieuwe bewoners worden begeleid. ,,Ze moeten leren zelfstandig te worden”, zegt Maxy Bloks van Labyrint Zorg en Werk. ,,We zullen op een aantal momenten in de week op huisbezoek gaan. De mensen die hier komen wonen krijgen hun eigen leven en dus geen 24-uurs begeleiding.”

,,Het is de bedoeling dat ze over twee jaar door kunnen stromen de wijde wereld in. En met behulp van Mooiland zoeken we dan ook weer naar woonruimte”, zegt Anne Wilbers, bestuurslid bij de woningcorporatie.

Buurtbewoners
Wethouder Willy Hendriks van Boxmeer benadrukt dat het goed is dat er voor deze doelgroep, die anders tussen de wal en het schip dreigt te vallen, nu een project is waarbij ze kunnen leren op zichzelf te wonen.,Een het mooie is dat de buurt enthousiast is over deze groep nieuwe buurtbewoners. Natuurlijk waren er in eerste instantie zorgen over wat voor bewoners er in de huisjes zouden komen. Maar die hebben we weg kunnen nemen en nu willen ze juist meedenken over hoe dit tot een succes gemaakt kan worden”, aldus Hendriks.

De gemeente Boxmeer is het project in principe voor een periode van tien jaar aangegaan. ,,Maar misschien bevalt het zo goed dat we het verlengen”, vult wethouder Peters Stevens aan.

De laatste hand wordt gelegd aan de tiny houses voor de pilot Wonen met ondersteuning in Boxmeer.
De laatste hand wordt gelegd aan de tiny houses voor de pilot Wonen met ondersteuning in Boxmeer. © Ed van Alem

Krijgt u niet gevonden wat u zoekt, neem dan contact met ons op.

0413 - 25 50 99