The making of… Qurios Callantsoog

In opdracht van Qurios realiseerde Barli luxe, sfeervolle lodges voor het nieuwe vakantiepark in de Noord-Hollandse kustplaats Callantsoog. Op 500 meter van zee, direct aan de duinen staan zo’n 92 sea lodges, verdeeld over vijf type accommodaties. Deze bieden plaats aan 4 tot 6 gasten. Twee lodges zijn aangepast voor mindervaliden. De kenmerkende sfeer en historie van deze locatie komt terug in de woningen door een eigen storycottage; Kleurrijk Holland, Natte Voeten en Hollandse Kost. Het nieuwe park heette zijn eerste gasten welkom op 1 juni.

Bekijk hier ‘The making of… Qurios Callantsoog’.

Duurzaamheid
Op het gebied van duurzaamheid vinden Qurios en Barli elkaar in een gemeenschappelijke passie: bijzondere en duurzame woningen bouwen met een eigen verhaal. Met de uitgangspunten van de Green Key certificering in gedachten voldoet het park aan meer dan 80 duurzaamheidseisen. Bij de bouw houden we uiteraard rekening met duurzame bouwmaterialen, maar Qurios voert bijvoorbeeld ook een duurzaam inkoopbeleid: er wordt zoveel mogelijk gewerkt met Nederlandse producten zodat de ecologische voetafdruk minimaal blijft.

Dankzij slimme meters monitort het park zijn energieverbruik en kan het waar nodig bijsturen. Op tekening stond in 2018 een heel gasloos concept. Maar omdat de vraag naar elektra hier in de regio groter is dan het stroomnetwerk aankan, kiest Qurios in Callantsoog voor een alternatief in de vorm van biopropaan, dat wordt geproduceerd uit 100% duurzame grondstoffen. De hernieuwbare grondstoffen van biopropaan bestaan voor zo’n 88% uit afval en voor 12% uit hernieuwbare plantaardige oliën, die ook afkomstig zijn uit gecertificeerde plantages. Wel gas, toch bijzonder duurzaam.

Krijgt u niet gevonden wat u zoekt, neem dan contact met ons op.

0413 - 25 50 99