Startsein bouw opstapwoningen in Nijkerk

Met de onthulling van het bouwbord hebben Harke Dijksterhuis, wethouder gemeente Nijkerk en Peter Toonen, directeur-bestuurder van woningcorporatie WSN, vandaag het startsein gegeven voor de bouw van 49 Opstapwoningen in Spoorkamp II in Nijkerk. In het project realiseert Barli 25 gestapelde woningen.

Het realiseren van deze woningen is een initiatief van de gemeente Nijkerk en de woningen worden in opdracht van Woningstichting Nijkerk gebouwd. Verschillende doelgroepen komen in aanmerking voor de woningen; jongeren, mensen die met spoed een woning nodig hebben, statushouders en kwetsbare inwoners met een woon- én zorgvraag. De woningen worden verhuurd met een tijdelijk contract.

Woningen van de toekomst
Er komen twee soorten Opstapwoningen, een type van Heijmans en een deel gestapelde woningen van Barli. Beide type woningen zijn energiezuinig en gasloos. De woningen van Barli zien er uit als een appartementencomplex, maar dan met studio’s. In zo’n studio van 28m2 zit alles wat je nodig hebt. Het mooie van Opstapwoningen is dat ze kant er klaar uit de fabriek komen. Deze woningen staan er tijdelijk, in ieder geval voor 10 jaar. Ze worden eind 2021 opgeleverd.

Enorme vraag naar betaalbare woningen
Zowel Woningstichting Nijkerk (WSN) als de gemeente Nijkerk zijn trots dat er 49 nieuwe woningen in Nijkerk bij komen. Goed nieuws maar de enorme vraag naar betaalbare huurwoningen blijft. Harke Dijksterhuis: “Zoals bekend is de druk op de woningmarkt enorm. Met deze 49 woningen kunnen we voor het eind van het jaar weer een flink aantal (kwetsbare) inwoners een veilig thuis bieden”.  Peter Toonen vult aan: “En ook op heel veel andere plekken bouwen we onverminderd door. Tot 2023 willen we minimaal 75 nieuwe sociale huurwoningen per jaar bouwen.”

Foto’s via Nijkerk Nieuws en WSN

Krijgt u niet gevonden wat u zoekt, neem dan contact met ons op.

0413 - 25 50 99