Modulair & circulair bouwen

Wat is circulair bouwen?

Modulair/circulair bouwen biedt ruimte om in de ontwerpfase van een gebouw rekening te houden met de demontage van het gebouw. Dit maakt het mogelijk om de units in de fabriek te renoveren en bouwmaterialen te hergebruiken. Zo ontstaat verplaatsbare, circulaire huisvesting met maximaal hergebruik.

Verschillende niveau’s

Op onderdeel niveau

Door onze werkwijze wordt er droog gebouwd en zijn vrijwel alle onderdelen weer te demonteren. De losse onderdelen zijn ook weer herbruikbaar.

Als halffabrikaat

Het komt veel voor dat een bestaand gebruikt gebouw een 2e of zelfs 3e leven krijgt. Doordat een 3D-prefab element een vloerveld en een eigen dragende constructie heeft, is er een flexibele basis. Vanuit de flexibele basis kan er heel makkelijk weer een nieuwe functie aan gegeven worden.

Hergebruik

Door de eenvoudige verplaatsbaarheid en duurzaamheid is het ook heel goed mogelijk om een compleet gebouw op de bestaande locatie óf een andere locatie door te exploiteren. Eventueel kan er (met kleine aanpassingen) een andere functie aan het gebouw gegeven worden.

Groen & Duurzaam

De basis van onze prefab bouwprincipe wordt gevormd door het toepassen van houtskeletbouw. Houtskeletbouw is milieuvriendelijk, zowel tijdens de levensduur van de woningen als in de bouwfase.

Naast de toepassing van prefab houtskeletbouw is er ook aandacht voor het verwerken van duurzame materialen.

Over ons

Een bedrijf met een familiecultuur. Een sterk sociale betrokkenheid. Gedreven en gepassioneerde medewerkers. Ruim 30 jaar lang. Mensen maken het verschil. Samenwerken aan uitdagingen van de toekomst.

Krijgt u niet gevonden wat u zoekt, neem dan contact met ons op.

0413 - 25 50 99