Groen & duurzaam

Bouwkundige duurzaamheid

De basis van onze prefab bouwprincipe wordt gevormd door het toepassen van houtskeletbouw. Houtskeletbouw is milieuvriendelijk, zowel tijdens de levensduur van de woningen als in de bouwfase. Naast de toepassing van prefab houtskeletbouw is er ook aandacht voor het verwerken van duurzame materialen in de Barli Base woning.

Hout
Al het hout dat door ons verwerkt wordt is afkomstig uit duurzaam beheerde productiebossen.

Isolatie
Als isolatiemateriaal wordt gebruik gemaakt van Knauf Ecose minerale wol.

Fermacell
Voor de binnenwandbeplating wordt gebruik gemaakt van Fermacell gipsvezelplaten. Deze platen bestaan uit gips en papiervezels, die via een recyclingsprocédé uit oud papier worden gewonnen

Installatietechnische duurzaamheid

Naast bouwkundig, zijn er ook op installatietechnisch gebied diverse mogelijkheden om een hogere duurzaamheidsambitie te hanteren. Standaard gaan we van all-electric uit. Door het gebruik van toepassingen als WTW installaties en pv panelen is een goed energielabel of zelfs toepassingen als Nul-op-de-Meter te behalen.

Zeer bewust wordt gekeken naar de duurzaamheid van woningen en gebouwen. Vaak gezonder voor bewoners en gebruikers. Energiezuiniger en beter voor het milieu dan traditioneel gebouwde woningen. Duurzaam bouwen bespaart grondstoffen. Ook recycling van materialen en hergebruiken van units wordt veelal toegepast. Dit past prima in het “cradle-to-cradle” principe. Barli draagt zijn steentje bij aan het verminderen van de afvalberg.

Modulair & Circulair

Bij Barli wordt circulair gebouwd. Door de permanente kwaliteit kunnen de gebouwen en woningen namelijk, na gebruik, in zijn geheel op een andere locatie ingezet worden. Indien deze niet op een andere locatie worden geplaatst, kunnen ze gedemonteerd worden, waarbij de losse onderdelen weer voor andere projecten hergebruikt kunnen worden.

Over ons

Een bedrijf met een familiecultuur. Een sterk sociale betrokkenheid. Gedreven en gepassioneerde medewerkers. Ruim 30 jaar lang. Mensen maken het verschil. Samenwerken aan uitdagingen van de toekomst.

Krijgt u niet gevonden wat u zoekt, neem dan contact met ons op.

0413 - 25 50 99