Opstapwoningen Nijkerk officieel geopend

De 49 opstapwoningen van Spoorkamp II in Nijkerk zijn woensdagmiddag 9 maart officieel geopend. Na de opening door wethouder Harke Dijksterhuis en Peter Toonen, directeur-bestuurder Woningstichting Nijkerk (WSN) werd samen met bewoonster Danique van der Wal en Robert van der Doelen (Barli) het bijenhotel onthuld. 

“Van start bouw tot oplevering zit slechts een half jaar. In deze tijd zijn dit soort wooninitiatieven meer dan welkom. Er zijn in Nijkerk nu 77 Opstapwoningen. Ik ken geen gemeente met zo’n groot aantal. Elke woning biedt onderdak en veiligheid en daar ben ik blij mee”, geeft Harke Dijksterhuis aan. “WSN en de gemeente kijken ook naar andere plekken waar gebouwd kan worden”, vult Peter Toonen aan.

Woningnood
De opstapwoningen, die al sinds december bewoond zijn, zijn zelfstandige, kleine 1-persoons woningen met een tijdelijk huurcontract. De woningnood in Nijkerk is groot en tijdelijke huisvesting is voor WSN een goede en snelle manier om hier iets aan te doen. Jongeren en nieuwkomers krijgen hier de kans om een start op de woningmarkt te maken en spoedzoekers kunnen even op adem komen. Ondertussen blijven ze actief zoeken naar definitieve woonruimte om zo de doorstroming op gang te houden.

Modulair en circulair
De opstapwoningen zijn allemaal modulair en circulair gebouwd. Klinkt goed, maar wat betekent dat? Rudi Hol, projectontwikkelaar bij WSN, legt het uit: modulair bouwen betekent dat de woningen in de fabriek worden gemaakt. De bouwvakker zoals je ‘m kent is niet meer nodig. Circulair betekent dat je de grondstoffen – zoals hout – kunt hergebruiken. En geen zorgen over dat hout. Houten woningen voldoen aan alle veiligheidseisen. ‘Het is echt een andere manier van werken. Ook voor nutsbedrijven, die zeggen: ‘Ik kom een week van tevoren wel even kijken’, maar dat kan helemaal niet, want dan staat er nog niets’, lacht Rudi.

Barli Base STUDIO
De woningen zijn onderdeel van nieuwbouwproject Spoorkamp II in Nijkerk en Barli realiseerde in het project 25 Barli Base STUDIO’s. Deze compacte en energiezuinige studio’s van zo’n 28 m2 zijn verdeeld over twee gebouwen van 2 en 3 bouwlagen.

Lees ook het bericht op WSN.nl – Foto’s van de opening via StadNijkerk.nl video via nijkerk.nieuws.nl

Woningstichting Nijkerk maakte rondom het project een aantal mooie video’s.

  • Woonconsulente Alie Vierhouten van WSN neemt je in deze video mee voor een korte rondleiding. 

  • Kort na de plaatsing van de eerste woningen nam toekomstig bewoonster Merel van Amstel al een kijkje in haar woning.

  • In de eerste Bouwflits licht WSN-directeur bestuurder Peter Toonen het project toe.

Krijgt u niet gevonden wat u zoekt, neem dan contact met ons op.

0413 - 25 50 99