Eerste 5 DUO-woningen geplaatst in Aarle-Rixtel

Gisteren en vandaag hebben wij de eerste 5 DUO-woningen geplaatst in Aarle-Rixtel in opdracht van Tiny Houses Laarbeek, waarvan één nultrede woning. In totaal worden er 10 prefab woningen geplaatst op het terrein aan de Jan van Rixtelstraat in Gemeente Laarbeek. 


Persbericht Eindhovens Dagblad – Eerste tiny houses in Aarle-Rixtel gearriveerd

VIDEO AARLE-RIXTEL – Na 3,5 jaar wachten zijn ze er nu echt: de tiny houses aan de Jan van Rixtelstraat in Aarle-Rixtel. Onder grote belangstelling van dorpelingen en aankomende bewoners werden de eerste drie – in een fabriek voorgebouwde (prefab) huizen – donderdag het terrein op gereden en met een hijskraan op hun plek gezet. De andere twee komen een dag later.

Over een paar maanden komen de andere vijf.  ,,Het verschil is dat de bewoners van deze huizen het geld zelf of via familie hebben gefinancierd, de andere bewoners hebben een hypotheek afgesloten”, verklaart initiatiefnemer Johan van Bakel.

De afwerking van de woningen neemt nog zo’n anderhalve week in beslag, daarna zijn ze in principe klaar om in te wonen. ,,Ik hoop er voor de carnaval nog in te zitten”, zegt Van Bakel.

Erfpachtregeling voor 15 jaar

De groep bewoners heeft heel wat hobbels moeten nemen om het woonproject voor elkaar te krijgen. Regelgeving, maar ook financiering zaten hen behoorlijk in de weg. Banken hadden moeite met het tijdelijke karakter van de huisjes. De bewoners hebben een erfpachtregeling met de gemeente Laarbeek voor 15 jaar op het voormalige scoutingterrein. Daarna kunnen ze mogelijk nog 10 jaar verlengen. Lukt dat niet op de huidige plek, dan wel elders binnen de gemeentegrenzen. ,,We hebben nu de expertise in huis om ook anderen te helpen zoiets voor elkaar te krijgen.

Krijgt u niet gevonden wat u zoekt, neem dan contact met ons op.

0413 - 25 50 99