zaterdag 17 juni: Dag van de HOUTbouw

Op zaterdag 17 juni 2023 is het zover: de zestiende editie van Dag van de Bouw! Dat is dé dag waarop in het hele land bouwplaatsen worden opengesteld voor het grote publiek. Ook onze woningfabriek is geopend, want samen met de 8 Brabantse woningcorporaties turnen wij deze dag om tot de: Dag van de HOUTbouw! 

Deze dag biedt jong en oud de kans om te ervaren hoe we met hout bouwen en zelf de unieke sfeer te beleven. Houtbouw verdient in Nederland veel meer aandacht, omdat het een van de meest veelbelovende en duurzame oplossingen is voor de huidige uitdagingen in de bouwsector.

Tijdens de Dag van de HOUTbouw is er een route die langs 4 houtbouw-locaties in Uden en ’s-Hertogenbosch gaat. Bezoekers zijn van harte welkom om een kijkje te nemen op deze bouwplaatsen.

  • Neem eerst een kijkje in de productiehallen van Woningfabriek Barli in Uden. Hier bouwen ze modulaire woningen in hout.
  • Vervolgens gaat de route naar De Bogerd in Uden. Daar bouwt bouwbedrijf Van der Heijden sociale huurwoningen voor Area, met extra aandacht voor een groene woonomgeving.
  • De volgende stop is bij WonenZoals in ’s-Hertogenbosch (van BrabantWonen). Sinds 2021 wonen hier 18 jongvolwassenen met een beperking. Hier kunnen bezoekers het resultaat aan de buitenkant zien van het woongebouw dat is gemaakt van kruislaaghout (CLT).
  • Tenslotte ben je welkom bij Woongroep Boschgaard in ’s-Hertogenbosch. Bouwbedrijf Versteegden en Boschgaard realiseren hier 19 sociale huurwoningen met een wijkcentrum voor Zayaz, waarbij ze meer dan 85% van hergebruikte en andere ‘oogstmaterialen’ gebruiken.

Download hier de Routekaart (PDF)

Dag van de HOUTbouw bij Barli

wat? Dag van de HOUTbouw – van hout naar huis, welkom in de woningfabriek!
wanneer? zaterdag 17 juni
waar? Jagersveld 20 in Uden
hoe laat? van 10.00u tot 14.00u
voor wie? voor iedereen die nieuwsgierig is naar houtbouw, leuk voor jong en oud!

Parkeren kan in de directe omgeving aan het Jagersveld, volg de aanwijzingen via de bewegwijzering. Maar beter nog: kom gewoon lekker op de fiets! Dan parkeer je recht voor de deur. De route naar Jagersveld 20 in Uden vind je hier.

Met hout bouwen heeft veel voordelen
Hoewel er veel goede voornemens zijn, bouwen we in Nederland helaas nog maar slechts 2% van de bouwprojecten met hout. Tijdens de Dag van de HOUTbouw laten we graag aan een breed publiek zien wat er wél kan en hoe dit in de praktijk werkt. En dat is hard nodig, omdat de traditionele bouwmethode onder druk staat door milieuproblemen, grondstof schaarste, technologische ontwikkelingen en de vraag naar duurzame oplossingen. Dit stimuleert de verschuiving naar meer duurzame bouwmethoden, zoals houtbouw. Bij houtbouw is de CO2-uitstoot bijvoorbeeld aanzienlijk lager dan bij traditionele bouwmethoden en hout slaat zelfs CO2 op.

Over Houtbouw Lente – eerlijk en heerlijk wonen!
Houtbouw Lente is een samenwerkingsverband van 8 Brabantse woningcorporaties en ziet houtbouw als ‘volwassen’ alternatief voor de traditionele bouw. Stuk voor stuk specialisten die de dilemma’s kennen en daarom niet de praktische oplossing, maar de maatschappelijke opdracht centraal stellen. Hoe beantwoorden we de woningvraag met respect voor zowel mens als natuur? En niet omdat dit moet, maar omdat we het willen. Omdat we aan alles voelen dat dit beter is!

Meer informatie op www.houtbouwlente.nl

Krijgt u niet gevonden wat u zoekt, neem dan contact met ons op.

0413 - 25 50 99