In de bouwsector wordt steeds meer gebruik gemaakt van prefab bouw elementen. Daarnaast wint houtskeletbouw steeds meer aan populariteit, doordat het een duurzaam energiezuinige manier van bouwen is.
Houtskeletbouw

Houtskeletbouw

Houtskeletbouw is een veelgehoorde bouwmethode, maar veel potentiële bouwers hebben geen idee wat het precies inhoudt. Het antwoord is simpel: houtskeletbouw betekent dat de constructie van de woning  (het skelet) volledig uit hout wordt opgebouwd. De buitenafwerking is vaak uitgevoerd in hout of metselwerk.

De basis wordt volgens ’traditionele wijze’ uitgevoerd. De begane grond en de eerste verdiepingsvloer wordt met beton uitgevoerd. De hoogwaardige, geprefabriceerde elementen vormen vervolgens de basis van ons houtskelet bouwsysteem. Doordat de elementen in de fabriek worden vervaardigd onder ideale omstandigheden, krijgen regen, vorst en andere weersinvloeden geen enkele kans op het materiaal en op de planning. Nadat de elementen klaar zijn, worden ze vervoerd naar de bouwplaats. Het resultaat is een zeer comfortabele woning of gebouw met een zeer gezond klimaat en lage energielasten.

HSB Gevelelementen

Of het nu gaat om een nieuwbouwgevel, renovatie van een bestaande gevel of een onderdeel daarvan. Maatwerk en kwaliteit staat bij Barli voorop. De prefab wanden kunnen zowel dragend als niet-dragend uitgevoerd worden voor woningen en utiliteitsgebouwen.

HSB Dakelementen

Binnen een korte tijd kan het gebouw worden voorzien van een dak en is de woning direct wind- en waterdicht. De prefab daken worden geïsoleerd, dat zorgt voor goede brandwerende en geluidswerende daken. Dakelementen worden compleet met binnen beplating en panlatten geplaatst.

Houten woonhuizen

De populariteit van een houten woningen is flink toegenomen in Nederland. Houtbouw combineert een duurzame kwaliteit met een hoog wooncomfort én een tijdloze uitstraling.

hsb wand maken

Van wens naar vervulling in 5 stappen

 • Luisterend oor

  Of het nu om een grootschalige renovatieproject gaat of een compleet nieuw woonhuis. Barli luistert graag naar jouw droom. Een luisterend oor, waarbij wij geen uitdaging uit de weg gaan.

 • Maatwerk

  Doordat Barli 3D BIM-modelleert, is alles mogelijk. Deze manier van 3D-tekeningen is een zeer snelle manier van bouwen, maar scheelt ook in de kosten.

 • In de productiehal

  De 3D-ontwerpen worden direct doorgestuurd naar de CNC-machines in de productiehal. Hier worden losse onderdelen prefab gemonteerd tot een 2D-element.

 • Op de bouw

  Barli levert met grote zorgvuldigheid de elementen naar de plaats van bestemming. Op de bouw worden deze 2-dimensionale HSB elementen geassembleerd. In overleg is veel mogelijk zoals: het opslaan, inpakken, en just-in-time af leveren van de elementen.

 • Wonen

  Gefeliciteerd! Geniet van jouw nieuwe huisvesting.

Krijgt u niet gevonden wat u zoekt, neem dan contact met ons op.

0413 - 25 50 99