14 DUO woningen voor woningstichting Leystromen

Het bouwbord in Oisterwijk is geplaatst! De bouw van 14 prefab DUO woningen voor woningstichting Leystromen is in onze productiehal al in volle gang.

 

BRON: www.leystromen.nl

Langvennen Zuid

Op de locatie van voormalig basisschool De Wingerd (wijk Pannenschuur) in Oisterwijk worden sociale huurwoningen voor 1- en 2-persoonshuishoudens gebouwd.

Bijzonderheden
Het gaat om kleine woningen, geschikt voor maximaal 2 mensen. De woningen worden goed geïsoleerd en op het dak liggen zonnepanelen. Zo ontstaan energiezuinige woningen.

De woningen worden voor maximaal 2 jaar verhuurd, waarbij huurders de daarvoor opgebouwde inschrijftijd behouden. Een vorm van urgentie/spoed (spoedzoekers) is een vereiste bij toewijzing van de woning. Kinderen worden in principe niet toegestaan.

De spoedzoeker:

  • beargumenteert in een persoonlijk gesprek (online behoort gezien de omstandigheden tot de mogelijkheden) waarom hij of zij in aanmerking komt voor de woning. We willen weten wat de dringende reden is en mogelijk vragen we om formulieren die de reden onderbouwen,
  • staat maximaal 5 jaar ingeschreven bij Woning in Zicht,
  • heeft nog geen woning geweigerd,
  • heeft niet eerder van een spoedzoekersregeling gebruikt gemaakt,
  • komt niet in aanmerking voor een andere (voorrangs)regeling,
  • is akkoord met een tijdelijk contract van 2 jaar.

Toewijzing gebeurt binnen de regels van passend toewijzen.

We verhuren de woningen ‘woonklaar’. De wanden zijn afgewerkt en er ligt een terras in de achtertuin met een pad naar het schuurtje. Bewoners moeten alleen zelf nog zorgen voor vloerbedekking en gordijnen.

Start bouw
2e kwartaal 2020

NB: de woningen worden gebouwd volgens zgn. systeembouw. Dit betekent dat de  woningen in een fabriek worden gebouwd. Vervolgens worden ze met vrachtwagens naar de bouwplaats gereden en in 1 dag geplaatst. En 6 weken later zijn de woningen al ‘woonklaar’.

Verwachte oplevering
Medio 2020

Aantal/type woningen
14 ‘kleine’ woningen met 2 verdiepingen (breedte ongeveer 4,30m), 2 kleinere slaapkamers en een plat dak.

Doelgroep
1- en 2-persoonshuishoudens.

Huurprijs
De netto huurprijs bedraagt € 586,22 voor de normale variant en € 597,30 voor de iets grotere variant, exclusief servicekosten (prijspeil 2020). Deze woningen worden inclusief energiezuinig witgoed verhuurd. Het gaat om een koelkast met vriesvak (tafelmodel), een inductie kookplaat op de koelkast, een wasmachine en een wasdroger (tegen servicekosten van € 35,00 per maand / prijspeil 2020).

Interesse

Heeft u belangstelling om in 1 van deze woningen te wonen? Stuur dan een e-mail naar info@leystromen.nl onder vermelding van De Wingerd Oisterwijk. Wij houden u dan vrijblijvend op de hoogte van dit project.
Houd u er rekening mee dat u voor een huurwoning ingeschreven moet zijn als woningzoekende bij Woning in Zicht?

 

Krijgt u niet gevonden wat u zoekt, neem dan contact met ons op.

0413 - 25 50 99